Tips voor een mooie make up basis

De juiste tint foundation is erg belangrijk voor een mooie basis. Zorg dat je 2 of 3 foundations hebt. Je zult merken dat je het ene moment wat meer kleur nodig hebt dan het andere moment. En je bent in de winter vaak bruiner dan in de zomer. Voor diegene die van nature al veel kleurverschil hebben tussen het voorhoofd (wat donkerder) en de rest van het gezicht, zullen altijd met 2 kleuren het mooiste effect hebben.

Let op, te donker of te licht is echt niet mooi dus doe een goede foundation test bij daglicht.

Just Minerals Foundation € 31,50 in meerdere kleuren verkrijgbaar

Poeder jij je gezicht even af na je foundation? Ikzelf eigenlijk niet. Ik vind dit vooral fijn als je een lange, belangrijke dag hebt en het perfect moet blijven zitten. Of als je snel glimt of transpireert is dit wel prettig. Een transparante poeder is voor iedereen een juiste ‘kleur’ maar is je huid niet heel licht zorg dan voor transparant beige of transparant rose.

fixing powder sand 16,75 voor iedere huidskleur geschikt

Bij een wat meer rose huid pak je de rose tint. Ben je een warmer kleurtype dan is beige een mooie tint. Een rijpe huid is mooier om niet af te poederen, doe je dit wel dan accentueer je de rimpeltjes.

Wil jij wat meer kleur in je gezicht ? Een te donkere foundation is echt niet mooi, maar misschien is alleen je foundation iets te vlak voor je en mis je die gezonde gloed, ga dan voor een mooie bronzer. Heel belangrijk: Een lichte huid, een lichte bronzer!

Summer glow Licht €24,50

Of een mooie blush op de wangen zorgt voor wat meer kleur. Deze is vaak mooi in een perzik of rose of mauve tint, afhankelijk van je kleurtype.

Wil je niet alleen meer kleur maar je gezicht het liefste wat shapen? Dit kan met contouring. Deze is mat en koel van kleur. Bijna naar het grijze toe. Hiermee accentueer je de jukbeenderen, of maak je het gezicht optisch langer en smaller of juist korter. Afhankelijk of je het aan de zijkant van het gezicht aanbrengt of bij de contour van het voorhoofd en de kaaklijn.

Blush en Contouring BOX € 31,87

Doe dit subtiel, alleen tijdens een fotoshoot mag het meer overdreven zijn.

En dan hebben we ook nog Highlighter. Deze is er in vloeibare vorm en in poedervorm.

Luminizing Highlighter €26,50

Ga je voor subtiel dan is de poedervorm het meest natuurlijk. De vloeibare is nogal shiny dus gebruik deze niet teveel!

Erg mooi om de jukbeenderen te accentueren. Ook je wenkbrauwen of een sprankeling bij je ogen is erg mooi.

Zo dit was even een opsomming van een mooie basis make up. Doe dit juist en je hebt een prachtige natuurlijke look met een mooie healthy glow.

Een mooie kwasten set is ook erg belangrijk voor een mooie make up.

Mini kwasten set €39,50

Heb je hulp nodig tijdens een make up sessie? Volg een workshop bij mij en ik help je stap voor stap.

En neem gerust contact op bij interesse in de producten 🙂

Liefs XOXO

Leonie