ZAKYNTHOS

Als je van ontpanning, mooie baaien en stranden houdt én van lekker eten, dan zit je goed op het griekse eiland Zakynthos.

Dit is hoe wij ontwaakte s’morgens. Een geweldig groen uitzicht vanuit ons balkon, met vogeltjes die fluiten en rust.. Een mooi ontspannen parkje vlakbij Tsilivi. (Jaja, lekker rustig is ook fijn. Ik ben ook geen 18 meer🤣)

Voor de drukte, heerlijke restaurants en barretjes liepen we 10 minuutjes, net als voor het strand.

Het zuiden van Zakynthos heeft veel zandstranden. Terwijl hoe meer je naar boven rijd langs de oostkust, je meer keizelstranden tegenkomt. Maar ó zo mooi het blauwgroene water hier.

Highlights:

We beginnen langs de oostkust,

St. Nicolas beach; Een leuk en mooi strandje helemaal in het zuiden..

In het zuiden zie je dat veel standen deels zijn afgezet. Dit is omdat de schildpadjes snachts aan land komen om op de zandstranden eitjes te leggen. Je ziet ook houten kistjes over de nestjes heen. Helaas komen er steeds minder nestjes bij. Het toerisme speelt hierbij helaas een rol. Erg jammer dat er bepaalde stranden niet worden afgesloten voor toeristen.

 

Gerakas beach is ook een fijne plek om even af te koelen in de zee.

Vervolgens gingen wij verder naar boven via de oostkust, naar:
Xiglia, een leuke plek om te stoppen voor een duik. Alhoewel het hier wel ruikt (stinkt) naar zwavel. Ze zeggen dat het collageen in het water van deze baai goed is voor je huid. De bedoeling was dan ook om hier een spa van te maken, die er nooit is gekomen. Leuke plek om te zien en te zwemmen, ook kleine grotjes waar je langs kunt zwemmen.

 

Verder naar boven kun je vanuit Agios Nikolaos met een bootje naar de Blue Caves. Je bent een uurtje weg en kunt ook even zwemmen in het helder blauwe water. Zelf een boot huren kan ook makkelijk op dit eiland.

 

Cameo island is een echte toeristische trekpleister, een leuk eilandje waar je met een bruggetje heengaat. De witte doeken die er hangen die heel rustig door de wind heen en weer gaan samen met de chille muziek maakt het een heel fijn plekje om even te relaxen. Vaak wordt hier getrouwd, 2 bruidjes hier gespot dus populair locatie.

 

Een dagje schildpadjes spotten met een bootje en je ziet Cameo Island van de andere kant.

Nog meer leuke plekjes aan de westkust:

Het shipwreck is toch wel het voorbeeld van Griekenland als je googlet naar de Griekse eilanden. Deze is ook te vinden in het noordwesten op Zakynthos (Navagiobeach). Mooi om zo’n prachtig strandje te bewonderen van bovenaf. Je kunt er ook heen met een boot.

Porto Roxy is een toffe plek met geweldige schommelbedjes! Dan is een zonsondergang wel erg mooi..
Spring van de rotsen in het prachtige water.

 

De moeite om even naar toe te gaan en een lekker restaurant uit te zoeken is in Zakynthos stad. Er gaat een bus vanuit Tsilivi, handig!

Op het grote plein is het heerlijk vertoeven. Geweldig mooi!

 

 

 

 

 

Ons appartement: Paliokaliva Village was geweldig!
Wat een service, een prachtig huisje in de Griekse stijl op een parkje met kaarsjes die in de olijfbomen hangen, zo romantisch! Elke dag alles schoon, kies hoe je jouw eitje wilt bij het ontbijt, geweldige griekse salade. Zeker een aanrader als je op Zakynthos wilt verblijven. Oja en de fietsen zijn gratis te leen, als je van de berg op en af fietsen houdt 😉 (Ik ging kapot hihi..)

 

 

Én HÉT lekkerste restaurant van Tsilivi: Botanic Garden.
Voor als je van écht goed eten houdt en eens wat anders wilt dan gyros.. (Wat ook heel lekker is natuurlijk, met tsaziki hmm..)

 

Nog wat leuke vakantie kliekjes:

 

lekkere verse jus d’orange langs de weg

 

Ik vind Zakynthos zeker een aanrader en zou er zelfs nog eens terug willen. Alhoewel ik nooit naar dezelfde bestemming terugga. Nieuwe plekjes ontdekken is toch altijd leuk 🙂

 

Liefs, Leonie