Rome Citytrip

Wat te doen in Rome?

Tips over Rome, de highlights en mooiste plekjes die ik gezien heb. Wat een stad! Dit is zo geweldig mooi, ik wil graag nog eens terug.

Ons verblijf het Alpi Hotel

Prachtig! Aanrader!

Must see..

De Spaanse Trappen

Piazza del Popolo

Trevi Fontein

Het Monument van Victor Emanuel II

Vaticaanstad

Het Colosseum!

Indrukwekkend en moet je gezien hebben. Tickets van tevoren online gekocht via Tiqets. Het handige is dat je de tickets direct op je smartphone hebt. Je download even de app en je hoeft niks te printen. Van de 3 rijen konden wij in de kortste rij zo doorlopen, heerlijk!

Uiteten in Rome.

De eerste avond hebben wij gegeten bij Hosteria La Stazione, jamjamm wàt was het lekker! Ben je in de buurt ga er dan zeker eten.

Uiteten in Testavère.

Eén van de mooiste wijken van Rome als je het mij vraagt. De meest schattige straatjes en restaurantjes vindt je in de wijk Trastevère, én ook nog eens voor een leuk prijsje.

Na heerlijk te hebben gegeten zijn we vanuit Trastevere, via de brug links van het ‘eilandje’ teruggelopen. Ik heb mijn Google Maps aangezet om te worden geleid naar het vittorio Emanuelle. Wát een toffe straatjes met pleintjes vol restaurants kwamen we tegen. Ik wilde zó nog een keer uiteten, maar helaas mijn buik zat nog vol..

We liepen ook langs het prachtige Marcello theater. Wat een verrassing!

We zijn gearriveerd..

De meest mooie gebouwen en opgravingen stonden in de spotlights. Zo in de avond met verlichting maakte het wel extra mooi.

What a view!

Het dakterras van het Relais Fontana di Trevi Hotel.

De Trevi fontein in de avond vanaf een dakterras, geweldig!

Oh en de winkels, zich goed kleden kunnen de Italianen wel. Schitterende boetiekjes, helaas voor mij niet veel tijd om te shoppen 😅

Ga zeker eens naar Rome als je er nog niet geweest bent.

Overtreft onze stedentrips tot nu toe 👌

Hopelijk heb ik jullie enthousiast gemaakt. Liefs..