Hoe draag je zwart als dit geen beste kleur voor je is?

Vooral voor het kleurtype wintertype is zwart een geweldige match. Dit kleurt vaak erg goed bij de huid, haren en ogen. Én maakt niet te hard. Wat als dit bij jou nou wel het geval is? Maar je wilt toch graag zwart dragen (wie niet..)

 

Ben jij een licht of warm kleurtype? Dan is zwart te hard voor je en zal dit je bleker maken en zelfs lijnen in het gezicht accentueren.

 

Zwart is natuurlijk krachtig en ik vind het ook een chique kleur..
Daarom hier wat tips van mij hoe je het beste zwart kunt dragen:

 

Draag de kleur zwart niet in het gezicht. Een zwarte coltrui is dus beter van niet. Denk hierbij zelfs aan een zwarte broek of rok om toch deze kleur te gebruiken in je outfit, maar draag de bovenkleding in een betere kleur voor jouw huid.  Ook een optie is een lage halslijn zodat de kleur verder van je gelaat vandaan is.

 

Zwart met een andere kleur in één print is een optie. voorbeeld: Een zwarte print op een blauwe jurk is dus prima. Het blauw is zachter, de zwarte print geeft die extra krachtige touch.

 

Draag iets meer make-up als je alleen zwart draagt. Zo lijk je toch minder bleek of vermoeid in het gelaat.

 

Vervang zwart door donkergrijs/antraciet, donker/marineblauw, donkerpaars. Zwart slankt af dus voor de meeste is dit een reden om zwart te dragen, hierin voel je je fijn en veilig, toch? Probeer dan toch eens een andere donkere kleur. Nog steeds ben je onopvallend, donker slankt af, én wie weet staat het je veel beter!

 

Óf draag een sjaal of accent rond je gezicht in een juiste kleur als het bovenste deel van het kledingstuk zwart is. Weg is het harde effect in het gezicht.

Natuurlijk kun je ook een vest in een kleur dragen als je top/jurk zwart is, of juist andersom. Combineer dat mooie zwarte vest of colbert juist met een andere kleur eronder. 

 

Een rijpe(50+) huid? Dan zal zwart oneffenheden, lijntjes en rimpeltjes eerder benadrukken. Ben dan voorzichtig met de kleur en gebruik één van de tips hierboven genoemd.

 

GOODLUCK!

 

interessant? Meer weten? Een kleuranalyse helpt je verder!

 

Liefs, Leonie