Citytrip Wenen

Mijn blog over Wenen. Ga jij naar Wenen, en wat is er te doen in wenen? Ik geef een aantal tips over hetgene wat ik gedaan heb en leuk vond in Vienna city.
Wenen, prachtige gebouwen, paard en wagen om je een rondleiding te geven door het centrum. Geweldige winkels en heerlijke parken om te relaxen. Of aan het Donau kanaal eten of naar het zwembad. Vienna heeft het!

 

Hippe plek Wenen

Ik dacht dat het een klassieke stad is, minder voor de jongeren. Maar dat is zeker niet zo. Vooral bij de Donau vindt je hippe plekjes om te relaxen, een soort van strandtentjes, maar dan zonder strand. MAAR er is wel een boot op de Donau met zwembad! Woehoee.. laat het bij ons nou een dag 30 graden zijn geweest, dus zeker even geweest! Lekker relaxen op het dakterras met een Lillet. Een typisch drankje wat overal wordt aangeboden. Lillet is wijn met een beetje liquer. Een beetje vlierbloesem siroop en tonic erbij en voilá, heerlijk zomers drankje! Zoet en beetje bitter. Een beetje zoals hier Hugo wordt gedronken. Die stond overigens ook veel op de kaart. Stap uit bij de metro Schwedenplatz om deze hippe plek te bezoeken. Eetcafe Motto am Fluss ligt hier ook, aanrader!

Sissi paleis, Schönbrunn palace

Erg mooi! Wel heel toeristisch moet ik zeggen. Wij waren hier op een zaterdag, eind mei met mooi weer, wie weet daarom.

In het paleis hebben wij een kleine tour gedaan, dit was voor ons lang genoeg en je ziet genoeg moois, wat veel goud en kleine kamers! Geweldige wandversieringen en ornamenten.
Door de geweldige, grote tuinen kun je naar Gloriette lopen, het terras van Sissi. Het uitzicht is prachtig! Dus de moeite waard. Je kunt hier makkelijk een dag doorbrengen. Er is zelfs een dierentuin voor de liefhebbers.

Eten in Wenen

Wij hebben heerlijk gegeten bij Motto am Fluss.  Het ligt aan het Donau kanaal, het lijkt net een boot. De gerechten zijn biologisch en heerlijk! Wij hebben op het terras, een eetcafé, heerlijk gegeten. Asperges met aardbeien | Risotto met geitenkaas | Kippendijen met peper en groene asperges | Schapenkaas met bonen, zongedroogde tomaten en pesto. En dat voor een heel leuk prijsje, relaxte muziek en fantastische locatie. Adres: Franz-Josefs-Kai 2

Motto am Fluss

Das loft bar, een geweldige locatie met skybar. Een prachtig uitzicht over Wenen. Een restaurant met tafels vlakbij het raam, dus je moet geen hoogtevrees hebben 😉
In het midden is een bar voor als je liever alleen een drankje wilt drinken. Heerlijk gegeten. Een cocktail en een zonsondergang erbij.. GEWELDIG! Het plafond verlicht ook zo tof als het donker wordt. Adres: Praterstrasse 1

Loft Bar

 

Wat mij ook lekker lijkt, maar we zijn er niet geweest is de Crazy Lobster in het centrum van Wenen.

En niet te vergeten, eet een sachertorte. Een heerlijke chocolade taart. LOVE IT! Bij Aida te verkrijgen net als vele andere taartjes en zoetigheid. Hmm…

 

Het stadscentrum en bezienswaardigheden.

Je loopt makkelijk van het centrale punt in het centrum, de kathedraal De Stephansdom, naar het stadspark, richting het museums kwartier. waarbij je langs allerlei mooie parkjes en gebouwen loopt, zoals hofburg en de volksgarten. Genoeg musea’s dus om te bezoeken en prachtige gebouwen om je ogen uit te kijken.

Het Palmhaus is erg mooi, van binnen prachtig en je kunt er even heerlijk op het terras zitten met uitzicht op het parkje.


Wij hadden een appartement via My Home in Vienna. Prachtig en echt aan te raden. Je kunt er zelfs de was doen, strijken, alles wat je zoekt hebben ze. TOP!

En het openbaar vervoer is super, met de metro en je bent er zo!

Meer foto’s vind je op mijn instagram account! Leonie_benneker_stijlgevoel

Liefs, Leonie