Bruiloft.. Wat trek je aan?

 

Wat doe je aan tijdens een bruiloft? Dit kan bepaald worden door de dresscode die is aangegeven op de uitnodiging. Is dit niet het geval dan is het gewenst dat je netjes gekleed gaat tijdens deze dag.

 

 

Draag geen wit of ivoor, dit is de kleur voor de bruid en voor niemand anders.. Een witte blouse met kleurige rok kan dan weer wel. Liever geen zwart voor zo’n feestelijke dag. Hooguit als je alleen avondgast bent. Wil je weten welke kleuren jouw haar- en huidskleur het beste doen stralen? Doe dan een kleurenanalyse die precies laat zien welke kleur outfit het beste past bij jou.

 

 

Je mag je best een beetje opdoffen dus een leuke make-up en je haren in model is zeker geen overbodige luxe voor zo’n dag. Ben je hier niet handig aan? Laat het dan over aan een professional.. Net zo handig!
Een cocktail jurk is een prima keuze. Je kunt ook voor een maxi dress kiezen.

 

 

 

Stofkeuze:
Draag een jurk van een luxe stof, zelfs een imitatie hiervan kan mooi zijn. Denk hierbij aan zijde, satijn, crepe, kant en chiffon. Met imitatie bedoel ik wel een goede imitatie, eentje die niet meteen kreukt als je even hebt gezeten. Katoen en sweatstof kan dus echt niet..

 

 

Een leuk printje mag best.. Zomers en romantisch met bloemenmotief.

 

Dresscode..

Black tie? Draag een cocktail jurk of een lange jurk tot de grond. Zorg voor een bescheiden decolleté. Ben je daggast? Ga voor een lange maxi dress.
De mannen dragen een zwart pak met witte blouse en zwarte lakschoenen.

Cocktail..

Als je jurk maar stylish en feestelijk is. Eventueel een net broekpak kan ook. Weinig verplichtingen maar wel bruiloft waardig natuurlijk.

Voor de mannen een smoking, maar eventueel zonder strikje of stropdas.

Smart casual..
Je kunt ook voor een mooi broekpak kiezen. Of een nette broek met blouse als je dat fijner voor je is dan een jurk.
De mannen hoeven niet persé in pak. Een leuke chino met blouse staat net zo leuk. maar ze dragen geen spijkerstof. Een colbert hoeft niet maar draag dan een leuke stropdas of bowtie.


Tips:

  • Draag niet alleen rode sieraden en rode lippenstift en een rode handtas als je een rode jurk hebt gekozen.. deze ‘match’ is niet altijd de beste..
  • Zorg voor een niet te uitgebreid opgestoken kapsel. Je wilt natuurlijk niet dat jouw haren mooier zitten dan die van de bruid.
  • Neem gewoon lekker platte stappers mee voor s’avonds als je pumps te veel pijn gaan doen. Denk je ook aan tape, pleisers, zooltjes?
  • Dag gast? Neem een opfris setje mee.. Even bijsprayen en smeren voor de avond begint.