Weekendje IBIZA met lieve Jody

Ibizaaaa….
“Oké, als we het nu niet doen, doen we het waarschijnlijk nooit meer..”
Een weekend naar IBIZA!
En daar gingen we.. Jody en ik een heerlijk vriendinnen weekendje weg!
We hebben genoten, een onvergetelijke mini vakantie!
Krijgen jullie ook al zo’n zin in de zomer en warme temperaturen? Als ik de foto’s terug zie wil ik zó weer terug!!


Wij zijn 4 dagen op ibiza verbleven. Tevoren al een auto gehuurd bij HERTZ, een echte aanrader moet ik zeggen, makkelijk, snel, instappen en gaan!
Een auto heb je zeker wel nodig om je makkelijk te verplaatsen, tenzij je alleen maar op het strand wil liggen.. 😉
Hier lees je wat leuke tips van mij:

Onze verblijfplaats: Figueretas

Lekker rustig aan het strand. Toeristisch maar niet te druk. Zo’n 10 restaurantjes en zo’n 15 á 20 minuten lopen naar ibiza stad. Dus een perfecte ligging. Het strand is niet fantastisch maar hé, daar heb je de auto voor.. 😉

IBIZA STAD: DALT VILA- OLD TOWN- EIVISSA

Eivissa is echt supergezellig, helemaal als je in het oude gedeelte terecht komt, smalle straatjes met terrasjes, en wát een uitzicht als je bovenaan bent geeindigt. SUPER! Sfeervol en knus. Aan de haven van ibiza stad zijn de terrasjes naar mijn mening wat minder gezellig. Maar je kunt zomaar verrast worden door een podium en optreden van een travestiet tijdens de gay pride, zoals wij hebben meegemaakt. Dit is dus echt ibiza, leuk contrast met het oude centrum vind ik. Een verblijf in Ibiza stad lijkt me ook erg leuk. Hier hebben we ook heerlijk tapas gegeten in een van de kleine straatjes, en dat voor normale prijzen.

PLAYA D’EN BOSSA

Genoeg te doen als je gaat voor het uitgaan. Wij zijn bij de Ushuaia geweest, leuk feestje ‘ants’ wat s’middags begint en eindigt om 0:00 uur.
TIP voor een hapje en drankje:

COTTON BEACH CLUB

ligt aan het prachtige strand van Cala Tarida. Deze luxe beachclub beschikt over chique meubilair, stijlvolle bedden, een eigen zandstrand en een mooi uitzicht over zee. Prachtig uitzicht, heerlijk gelunched voor 20 euro, ze hebben een japanse menu kaart. Let even op de prijs van je gekozen hapje, voordat je onprettig wordt verrast! Er staan namelijk met name dure gerechten op !!! Dus een verkoelend cola’tje kan ook 😉

TROPICANA BEACH CLUB

Relaxen op een strandbedje en je laten bedienen met heerlijk eten of een lekker drankje. Luxe voor een dagje niksen aan het stand. Niet het mooiste strand maar je wordt wel bediend op je luxe strandbedje. Niet goedkoop, ook niet extreem duur

STRAND HOPPEN

Ga niet alleen naar de populaire strandjes maar ga lekker standjes hoppen en vind zo ook de afgelegen plekjes waar de bewoners zelf lekker chillen en je rust vindt, heerlijk!

CALA COMTÉ BEACH

Prachtig helder blauw water! Wel druk, het is namelijk vrij toeristisch. Ondiep stuk dus je kunt lekker in het water zitten/liggen en uitkijken over het prachtige water. Wij vonden dit een erg mooi plekje.

 

LAS DALIAS HIPPIE MARKT

is iets waar je geweest moet zijn. Ik moet zeggen, erg druk, en doordat het zo commercieel is niet zo sfeervol. Toch leuk om even doorheen te lopen. Daarna rij dan lekker verder naar een strandje en relaxen maar!
Mijn ervaring is dat ibiza zo duur is als dat je het zelf wilt maken. We hebben eens heerlijk pasta voor 10 euro gegeten in ibiza stad, andere avonden een willekeurig restaurantje gekozen in ibiza stad of figueretas en voor 20 á 25 euro gegeten. MAAR let wel op, een luxe uitstraling betekent vaak een luxe prijs.

Probeer voor een weekend als je alleen handbagage mee wilt nemen wel slim te pakken. Zorg dat je kleding met elkaar te combineren is..

 

Het yoga / zen gebeuren hebben we geskipt.. Achteraf was het misschien wel leuk geweest aangezien dit ook ‘echt ibiza’ is. Ik denk dat we dan meer dubbel liggen van het lachen dan dat we onze innerlijke rust zouden vinden.
Het is alweer even geleden.. Ik ga graag nog eens terug! Dit blijft een super herinnering, zeker omdat ik dit heb kunnen delen met zo’n goede vriendin.