PARTY WEAR | Feestelijke kapsels en updo’s

Als kapster moet ik jullie natuurlijk ook wat laten zien wat betreft de laatste trends van het opsteken en vlechten.

Hier wat leuke tips en voorbeelden.

Tip 1. Maak een vlecht, het liefste een dikke pluk voor het mooiste effect. Vlecht deze in zoals je gewend bent maar maak deze nog niet vast met een stiek. Trek elke ‘slag’ van de vlecht los zodat je een brede en grotere vlecht creeërt, dan kan het stiekje erin. Dit is ook een oplossing voor fijn haar, lijkt het toch wat meer dan dat het is.

Tip 2. Steek de vlechtjes vast met een stroef schuifje onder de haren. Je kunt het uiteinde van de vlecht touperen in plaats van een stiek te gebruiken. Dit gaat alleen lastig in zeer glad haar. Let op dat de toupage stevig zit.

Tip 3. Maak van een lange vlecht een knot of steek een aantal vlechten door elkaar omhoog vast.

Liever los? Half vast gestoken is ook leuk! Krul de rest van je haar voor een feestelijk effect.

Tip 4. Gebruik haarpoeder voor een extra stevige toupage, ook voor extra volume en body. Let wel op, niet teveel in de punten, deze moeten lekker soepel en zacht blijven.

Tip 5. Doe mousse of volume spray in je haar voordat je het föhnt / op laat drogen, hierdoor blijft het opgestoken kapsel of je krullen beter zitten.

Tip 6. Gebruik je schuifjes? Deze blijven beter zitten als je het deel toupeert waar het schuifje wordt geplaatst. Als je de schuifjes over elkaar kruist zullen deze ook beter blijven zitten.

Foto’s hierboven zijn van Indy4You

Succes met deze opsteektips lady’s!